Adnan Oktar İslam dünyasına twitter’dan da destek veriyor

0
114

Birçok İslam ülkesinde zulüm her geçen gün şiddetleniyor ve Müslümanlar yaşanan gelişmeleri, en hızlı şekilde, sosyal medya yoluyla duyuruyorlar. Son günlerde Suriye, Mısır, Kerkük gibi birçok yerde şiddetlenen baskı, saldırı ve katliamlar da, toplumun büyük bir kesimi tarafından an an Twitter’dan takip ediliyor ve bu yolla tüm dünyaya duyuruluyor.

Bilindiği gibi Adnan Oktar A9 TV’de canlı olarak yayınlanan her sohbet programında, İslam dünyasında yaşanan ve giderek şiddetlenen bu olaylara geniş yer veriyor ve hemen her gün bu konuda çeşitli çözüm önerilerinde bulunuyor. Adnan Oktar’ın, programlarında sık sık Twitter etiketleriyle de bu yönde tüm dünyaya çağrılarda bulunduğu ve bu çağrıların da Twitter listelerinde TT olarak ses getirdiği de bilinen bir gerçek.

İşte Adnan Oktar, geçtiğimiz hafta içerisinde de, Suriye, Mısır ve Kerkük’de yaşanan olaylar ve Müslümanlara yöneltilen saldırılar hakkında hemen her gün Twitter’da başlattığı hashtag’lerle yine bu çağrılarını tüm dünyaya duyurdu.

Adnan Oktar’ın canlı yayın sırasında yaptığı bu hashtag çağrıları, çok bir kısa süre içinde binlerce takipçi tarafından Twitter’da yazıldı ve birkaç saat içerisinde hem Türkiye hem de Dünya listelerine ilk sıralardan girdi.

Adnan Oktar’ın A9 televizyonundan başlattığı ve sonrasında hemen Twitter gündeminde Dünya ve Türkiye listelerinde en üst sıralarda Top Trend yani TT olan konulardan son hafta içerisinde dikkat çekenlerinden bazıları şunlardı:

#MısırdaVahsetDursun #StopViolenceinEgypt

22 Temmuz’da Mısır’da ‘Baltacı’ adı verilen suç gruplarının, darbe karşıtlarına saldırması sonucu çıkan çatışmalarda 7 kişi öldü, 200’den fazla kişi yaralandı. Mısır’daki bu suç çetelerinin saldırılarının ardından Adnan Oktar’ın başlattığı Türkçe ve İngilizce iki ayrı etiket, yine Türkiye ve Dünya listelerinde en üst sıralarda TT olarak büyük ses getirdi.

#KerkükteZulmeSon #‎StopViolenceInKirkuk

23 Temmuz’da Irak‘ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde birbirilerine çok yakın olan iki camiye teröristlerce ayrı ayrı mayın döşendi. Cemaatin Teravih namazını kıldığı sırada, teröristlerce artarda patlatılan mayınlar sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı.

Bu olayın hemen ardından, Adnan Oktar’ın canlı yayın programında başlattığı #KerkükteZulmeSon ve ‪#‎StopViolenceInKirkuk etiketleri de, yine TT listelerine girerek Türkiye ve dünya gündeminde yer aldı.

 

#TarıkElNahriTutuklansın #ArrestTarıkElNahri

Mısır’da darbenin ardından yaşanan saldırılarda en dikkat çekici olaylardan biri, sanatçı Tarık El Nahri’nin, darbeye karşı direnen masum halka silahıyla ateş açması oldu.

Tarık El Nahri’nin, elinde silahıyla Mursi taraftarlarına saldırdığı ve yaraladığı bir genci zorla yerde sürüklediği anların resim ve videolarının medyada yayınlanmasının ardından, 25 Temmuz’daki canlı yayın programında Adnan Oktar, Tarık El Nahri’nin halka ateş açmasının suç olduğunu ifade etti ve tutuklanması gerektiği çağrısında bulundu.

Sayın Oktar’ın ‪#TarıkElNahriTutuklansın ‪#ArrestTarıkElNahri etiketleri ile yaptığı bu çağrısı Twitter’da yine TT oldu.

#EvrimGerçekDeğildir

25 Temmuz’da Twitter’da evrim savunucularının açtığı bir etikete karşı ‘Evrimin Gerçek Olmadığını’ açıklayan bir etiket başlatılması için çağrıda bulunan Adnan Oktar’ın bu çağrısı da yine geniş yankı buldu ve hemen ardından en üst sıralarda TT listelerinde yer aldı.

#MısırdaKatliamDursun #StopMassacareInEgypt

27 Temmuz günü sabaha doğru Mısır’da başlayan ve İhvan taraftarı binlerce Müslümana ateş açılarak gerçekleştirilen  katliamın ardından Adnan Oktar bir kez daha “Mısır’da Katliam Dursun” çağrısında bulundu.

Adnan Oktar’ın yine A9 TV’deki programında başlattığı ve gece gündüz televizyon ekranlarından da altyazı olarak duyurulan etiketler, Türkiye ve dünya gündemindeki Twitter TT listelerinden hiç düşmedi.

#KızılayMısıra #RedCrosstoEgypt

27 Temmuz sabahında yaşanan olaylarda, Mısır‘ın başkenti Kahire‘de güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilerin üzerine ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 200’ye yükseldi, 4500 kişinin ise yaralı olduğu açıklandı. Güvenlik güçlerinin, yaralıların hastanelere taşınmasını engellemek için meydana açılan caddeleri kapadığı ve göz yaşartıcı gaz kullanarak çıkışları engellediği bildirildi. Binlerce yaralı, tıbbi malzemeye ve tedavi imkanına ulaşamadığı için ölüm riskiyle karşı karşıya kaldı ve halen de yardım bekliyorlar.

Adnan Oktar, bu olayların başlamasıyla birlikte hemen Türk Kızılay’ını ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’ni Mısır’a yardım ulaştırmaya çağıran iki ayrı hashtag başlattı. Bu etiketler de bir iki saat içerisinde Türkiye ve Dünya listelerinde TT oldu ve en üst sırada yer aldı.

#IslamicUnionNow  #HemenİslamBirliği

Mısır’da 200 kişinin hayatını kaybettiği 4500 kişinin yaralandığı saldırılardan sonra yaptığı tüm çağrılarının ardından, Adnan Oktar, uzun yıllardır tüm çalışmalarında, eserlerinde, kitaplarında ve sohbet programlarında tekrarladığı önemli bir gerçeği bu kez de Twitter etiketlerinden duyurdu. Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Kerkük ve daha pek çok yerde yaşanan zulmün sona ermesi için tek çözümün, ‘Hemen İslam Birliği’nin kurulması’ olduğunu hatırlattı ve tüm dünyaya bu yolla bir kez daha çağrıda bulundu.

#IslamicUnionNow ve #HemenİslamBirliği etiketleri, çok kısa bir süre içinde Türkiye gündeminde yine Trend Topic oldu.

#islambirliğifarzdır #islamicunionisobligatory

27 Temmuz gecesi Adnan Oktar Mısır’da, Suriye’de, Tunus’ta yaşanan olayların ardından, bir ülkede yaşanan zulme, bir başka ülkenin, ne kadar istese de tek başına yardım edemeyeceğini, tek çözümün İslam Birliği olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bu birliği kurmanın, Allah’ın Kuran’da bildirdiği bir farz olduğunu hatırlatan Adnan Oktar, Twitter’da  #islambirliğifarzdır #islamicunionisobligatory hashtag’lerini başlattı. Bu etiketler de yine kısa sürede Dünya ve Türkiye TT listelerinde en üst sıralarda yer aldı.

Adnan Oktar’ın, sosyal medyadaki binlerce takipçisiyle birlikte İslam dünyasında yaşanan zulmü durdurmaya yönelik bu çabaları ayrıca çeşitli basın mensupları ve TV kanalları tarafından da destek gördü. Bazı kanallarda alt yazı olarak hashtag’ler kullanıldı. Müslümanlar birlik olduğunda oluşan bereketi göstermesi bakımından bu TT çalışmalarının önemine dair paylaşımlarda bulunuldu.

Bütün bu çalışmaları, Allah Müslümanların birlik olmasına vesile kılsın ve dünyadaki zulüm dursun inşaAllah.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here